Lawatan tapak SDCC Pusat Komuniti Kampung Sejingkat

UNTUK KENANGAN… Foto diambil semasa lawatan tapak Perpustakaan Pusat Komuniti Kampung Sejingkat, Kuching untuk Projek Sarawak Digital Communication Centre (SDCC).

KUCHING: Lawatan tapak telah diadakan di Perpustakaan Pusat Komuniti Kampung Sejingkat, Kuching untuk Projek Sarawak Digital Communication Centre (SDCC) bersama Dr. Hazland Abang Hipni, Dewan Undangan Negeri Sarawak Demak Laut, Datu Dr. Sabariah Putit, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri, Transformasi Prestasi dan Penyampaian Perkhidmatan, Dr. Rashidah Bolhassan, Ketua Pegawai Eksekutif, Pustaka Negeri Sarawak dan Prof Dr. Ir Al-Khalid Othman, Timbalan Ketua Saintis & Timbalan Ketua Penasihat, Lembaga Multimedia Sarawak (SMA).

Untuk makluman, Pustaka Negeri Sarawak telah dipertanggungjawabkan untuk menjadi koordinator kepada 42 perpustakaan di bawah Projek Sarawak Digital Communication Centre (DCC) dan antara 20 perpustakaan tersebut akan disempurnakan oleh Ketua Menteri Sarawak semasa International Digital Economy Conference Sarawak (IDECS) yang akan diadakan pada 7 Oktober 2020 kelak.

Sehubungan itu, Turut hadir bersama adalah Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua-Ketua Sektor, Pustaka Negeri Sarawak, pegawai daripada Sarawak Centre of Performance Excellence (SCOPE), Sarawak Digital Economy Corporation (SDEC) dan komuniti Kampung Sejingkat.

Semoga dengan adanya projek ini mampu meningkatkan lagi pengetahuan digital dikalangan komuniti setempat.