Jangan biarkan Gout hancurkan hidup anda

SEKIRANYA anda menghidap gout, anda pasti tahu betapa menyeksanya sakit gout. Serangan gout sering menyerang pada waktu malam, mengejutkan anda dari tidur.

Yang lebih teruk lagi ialah kesakitan yang berterusan dan perit yang menghalang anda daripada tertidur semula, membuatkan anda terjaga sepanjang malam.

Datang keesokan paginya, anda keletihan dan kebingungan kerana kurang tidur. Sekiranya ini berlanjutan dari masa ke masa, ia boleh memberi kesan yang besar terhadap kesejahteraan, mood, produktiviti, hubungan, prestasi kerja … apa-apa saja.

Di atas adalah salah satu daripada pelbagai masalah yang dihadapi oleh penghidap gout. Kesakitan gout boleh memberi kesan negatif kepada banyak aspek dalam hidup anda menghalang perkara-perkara seharian yang mudah seperti menaiki tangga, mengambil bahagian dalam aktiviti sosial, bermain bola sepak dengan anak-anak anda, memandu dan bahkan, memakai kasut atau stoking.

Hentikan Gout Sebelum Terlambat

Gout merupakan sejenis arthritis menyebabkan serangan radang secara mendadak yang sangat menyakitkan berlaku apabila tahap asid urik darah anda sangat tinggi.

Asid urik adalah produk kumuhan yang disebabkan oleh pengambilan berlebihan makanan dan minuman yang kaya dengan purin seperti alkohol dan makanan laut bercengkerang.

Semasa asid urik mengumpul, ia mengkristal dan terkumpul di sendi anda dan menyebabkan:

·   Ibu jari kaki yang sensitif dan bengkak

·   Sendi yang meradang, merah, panas dan sakit

·   Terlalu sensitif dan terasa amat sakit apabila disentuh

·   Julat pergerakan yang terhad

·   Ketidakselesaan yang berlarutan antara beberapa hari hingga beberapa minggu

·   Tophi (benjolan keras yang terbentuk ketika kristal asid urik terkumpul di sendi anda dan secara beransur-ansur mengikis tisu sekitar sendi anda)

  • Kecacatan sendi 

Tabiat Gaya Hidup Sihat Sangat Membantu

Perubahan gaya hidup sihat dapat membantu memulihkan gejala gout anda. Berikut adalah beberapa cadangan:

·   Bersenam sekurang-kurangnya 30 minit, 5 hari seminggu. Pakai kasut yang sesuai untuk melindungi kaki anda.

·   Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari. Ia membantu mencairkan tahap asid urik anda.

·   Hadkan pengambilan makanan tinggi purin anda seperti makanan laut dan daging organ dalaman.

·   Elakkan alkohol semasa serangan gout dan kurangkan pengambilan alkohol di antara serangan.

CLEAROGOUT, Hentikan Sakit Gout Hari Ini

Memperkenalkan CLEAROGOUT, penyelesaian peneutralan asid urik untuk semua masalah gout anda. CLEAROGOUT telah terbukti berkesan untuk membantu:

·   Mencegah sakit gout

·   Menyingkir asid urik

·   Mencegah kristalisasi asid urik

CLEAROGOUT bertindak dengan memecahkan kristal asid urik yang terkumpul di sendi anda. Ini mengurang dan mencegah penumpukan kristal asid urik, dengan itu melegakan gejala gout anda yang menyakitkan. Anda sekarang boleh bebas dari sakit gout dan menjalani kehidupan yang selalu anda idamkan!

Dipek dalam sachet yang memudahkan anda menggunakan CLEAROGOUT di mana sahaja, bila-bila masa. Yakinlah, CLEAROGOUT sesuai dan selamat untuk semua kerana ia tidak mengandungi apa-apa gula atau pemanis buatan seperti sakarin, aspartam dll.

Ini adalah iklan produk ubat. MAL20172747XC. KKLIU 2520/2020. TTT: 31 Disember 2022